LÄNGDSPÅR

I direkt anslutning till Skidstugan med stor parkeringsplats hittar du Klimpfjälls ordinarie skidspår.

Ett 2,3 km långt elljusspår kompletteras med två dagspår som inklusive elljusspåret är  6 och 10 km.  Båda spåren prepareras för både fristil och klassisk åkning. 

SKÖTSEL OCH DRIFT AV SPÅRSYSTEMET

Inför säsongen 2017 har HK Fjäll tagit över driften av skidspåren.

Dagar för pistning och spårdragning

Pistning kommer under lågsäsong att ske onsdagar, samt fredag till söndag.
Under högsäsong underhålls spåren dagligen.

Är du osäker så ta en titt på www.skidspår.se. Du är också välommen att ringa Skidsstugan som pistar spåren på tfn. 070 – 333 05 65.

SKIDSPÅR.SE

Vill du kontrollera aktuell spårstatus kan du göra det på webbsidan www.skidspår.se.

Du som åker får väldigt gärna lämna egna statusuppdateringar om skidspårens kvalitet, ge vallningstips och lägga in bilder m.m.

SPÅRAVGIFT

Dag              50:-
Vecka       250:-
Säsong     500:-

Spåravgift köper du i Skidstugan eller i Hotellets reception.
Du kan också SWISHA din betalning och sedan visa upp betalningen i Skidstugan eller receptionen för att få dit spårkort.

SWISH-nummer: 123 188 32 06

Ange för och efternamn samt vilken spåravgift som avses. Visa upp SMS-meddelandet i Skidstugan för att få ditt spårkort.

SPECIELLA ÖNSKEMÅL VID TRÄNINGSLÄGER

Bokar ni träningsläger för större grupper och har önskemål om spårdragning utöver ordinarie spår så försöker vi lösa det. Vi använder delar av vårt alpina skidsystem då klubbar vill träna riktigt tufft och vi har andra spårslingor förberedda som är hårdare kuperade än ordinarie spårsystem.

TURÅKNING

Norgefararleden pistas för tur och skoteråkning upp till vackra Dorronskalet och Ransarleden. Leden är bred och nästan alltid i bra skick för dig som  turåker.
Vill du komma direkt upp på kalfjäll eller vill undvika skotertrafik kan du åka Norrliften upp och därifrån börja din tur.

SKIDÅKNING PÅ STEKENJOKK

Från Maj och långt in i juni har skidåkningen uppe på Stekenjokk blivit allt mer uppskattad. Vi har Länsstyrelsens tillåtelse att dra spår uppe på högfjällsplatån men det är ofta så att skidåkarna och skidlägren som besöker oss mest njuter av friåkningen upp mot toppar som t.ex Sipmekke.

RENKALVNINGSOMRÅDE

Under slutet av Maj och början av Juni vandrar renvajorna upp på högfjällsplatån för att föda sina kalvar. Det är av absolut största vikt att skidåkare som besöker högfjällsplatån följer dom regler som anges för åkning uppe på Stekenjokk.

VILLA HEIDELBERG

Villa Hedielberg har 19 bäddar och fräscha samlingsutrymmen och ett modernt kök. Villa Heidelberg passar perfekt för både alpina och längdåkande skidklubbar. Villan håller mycket hög vandrarhemsstandard och för er längdåkare är det dubbelgarage som finns perfekt för vallning och skidpreparering.

TRÄNINGSLÄGER FÖR LÄNGDÅKARE & LÖPARE

STEKENJOKK – TRÄNING VÅR, SOMMAR OCH HÖST

Vårvinter, sommar och höst är Klimpfjäll och Stekenjokk en ren dröm för löpare och skidåkare. Vildmarksvägen som går över Stekenjokk är Sveriges högsta asfalterade väg erbjuder kanonförhållanden för rullskidåkning. Högfjällsplatån består till stösta delen av kuperade moränåsar som ger fantastisk löpträning i underbart vacker högfjällsmiljö.

Villa Heidelberg – perfekt boende för din klubb

Som nämnts ovan är Villa Heidelberg ett optimalt boende för föreningar och klubbar. 19 bäddar, 3 duschutrymmen, stor bastu och dubbelgarage för t.ex. vallning. Ni kan välja att laga maten själva eller äta på hotellet som ligger ett stenkast bort.

Ta en titt på några filmer från Youtube

Skidåkning i Maj och Juni

Northsport.se filmade underbar skidåkning i Stekenjokk maj 2015.

Snöförhållanden sista veckan i Maj

Destination South Lapland ville visa upp Stekenjokk inför nyinvigningen 2016. Filmningen skedde under sista veckan i maj 2016.

Sommar & Höstträning

Stekenjokk.se filmade då Luleguttene´s Fredrik Jakobsson var uppe och tränade på Stekenjokk.
Här ett smakprov på vad ni har att vänta er av träning uppe på Stekenjokk.